Своїм рішенням КСУ скасував низку норм антикорупційного законодавства, а це має наслідки, заявляють у НАЗК.

Читайте також Декларації не можна перевірити: у НАЗК розповіли про наслідки рішення КСУ

Ми публікуємо імена тих, кому через рішення КСУ пощастить уникнути відповідальності за декларування недостовірних відомостей. Це – ексміністр, депутати міських і районних рад, судді, директори державних підприємств, урядовці,
– йдеться у повідомленні.

Хто уникне відповідальності через рішення КСУ

  • Ігор Насалик – ексміністр енергетики та вугільної промисловості, не вказав позику на 1,2 мільйона доларів від фізособи у щорічній декларації.
  • Михайло Чурило – депутат Ужгородської міської ради, лідирує у списку декларантів, у яких виявлено найбільшу суму недостовірних відомостей. Чурило "забув" вказати 95,3 мільйона гривень, які позичив;
  • Віктор Андрєєв – заступник Шевченківської РДА у місті Києві, не вказав у декларації понад 60 мільйонів гривень, які отримав як позику від приватної компанії, яка займається "діяльністю із забезпечення фізичного комфорту".
  • Олег Етнарович – депутат Одеської міської ради, занизив вартість нерухомості, якою володіє на 4,7 мільйона гривень, не вказав корпоративні права на 2,1 мільйога гривень, і "забув" про те, що позичив і розмістив на банківських рахунках понад мільйон гривень.
  • Руслан Мороз – депутат Володимир-Волинської міськради, занизив вартість нерухомості на майже 400 тисяч гривень, а ще "забув" про те, як позичив третім особам 21,5 мільйона гривень.

У НАЗК додають, що це лише початок. Вони продовжать пулікувати списки тих, кому Конституційний Суд допоміг уникнути відповідальності.