Ще донедавна в урочищі "Азалія" бурштиновим бізнесменам працювати не дозволяли, а робити це без дозволу було надто ризиковано. Утім, дещо змінилось. Замість порядку прийшли домовленості. Гідромеліоративні канали нещодавно розчистили ескалатором, для забезпечення роботи помп. На те, що роботи були проведені не так давно, вказують зовсім свіжі шматки ґрунту та плями пального на воді каналу.

Місце, яке так уподобали збирачі, знаходиться на околицях Клесова в Рівненській області. Весь нелегальний видобуток знаходиться у всіх на виду, адже це місце біля дороги, якою щодня проїжджають сотні автівок. Жителі села кажуть, що без згоди "на горі" так організовано вийти на поля з помпами копачі не змогли б.

Читайте також: Як мільярдер отримав землю в історичній зоні, а ветерани АТО – на смітнику

Бурштиновий бізнес вже давно вийшов з тіні. В соціальних мережах можна натрапити на повідомлення про прийняття на роботу в одну з таких копалень. Такі роботодавці піклуються про своїх працівників і пропонують не лише гідну зарплатню, але й забезпечують житлом і навіть обіцяють домовитися з поліцією, якщо виникнуть якісь проблеми. Проте, місцеві правоохоронці заперечують всі закиди у їх бік. Вони стверджують, що масового видобутку бурштину немає. І на аргументи журналістів відповідають досить різко.

Як на нелегальний бізнес реагує влада дивіться у програмі.