У велику політику Каськів, історик за освітою, влетів на хвилі Помаранчевої Революції. У 90-ті працював журналістом, потім зайнявся громадською діяльністю. У 2005-му, на сцені, стояв за демократичні цінності, а Віктора Януковича називав бандитом.

Завоювавши довіру Ющенка, став його позаштатним радником. А вже на позачергових парламентських виборах 2007-го проривався до Верховної Ради за списком блоку "Наша Україна – Народна самооборона". Та як тільки президентом став Віктор Янукович, про свої демократичні цінності Каськів забув.

Біля Януковича Каськів сягнув піку політичної кар'єри – очолив Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами.

Читайте також: Хотів змінити зовнішність і втекти на Кубу, – в ГПУ розповіли деталі затримання Каськіва

На цій посаді Каськів постійно потрапляв у гучні скандали. Найвідоміший – блеф зі скрапленим газом. У 2012 під десятками телекамер, той уклав фіктивну угоду про будівництво терміналу з відомою іспанською компанією, яка насправді нічого про це не знала. А людиною, яка підписала з ним документ, виявився лижний інструктор із Барселони.

Попри це Каськів уникнув відповідальності. Після втечі свого президента, його з посади звільнили, а агентство ліквідували. Каськів зник також і лише цього року його оголосили у міжнародний розшук.

Нагадаємо, вранці 8 вересня в ГПУ повідомили про затримання у Панамі колишнього керівника Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами Владислава Каськіва. В Україні його підозрюють у розтраті майна в особливо великих розмірах.