Про це повідомляє громадський рух "Чесно".

Так, серед 12 нардепів, які жодного разу не голосували у листопаді, 9 були узагалі відсутні під час усіх цих голосувань.

Читайте також: Опублікований рейтинг найбільших депутатів-прогульників Верховної Ради за 3 роки

Рейтинг депутатів-прогульників листопада:

Сергій Клюєв (позафракційний), якого Інтерпол оголошував у міжнародний розшук.

В’ячеслав Константіновський (позафракційний), який у липні написав заяву про складання депутатського мандату, проте у листопаді Верховна Рада так і не змогла назбирати достатньої кількості голосів за схвалення цієї заяви.

Євген Мураєв (позафракційний), який за всю каденцію Верховної Ради взяв участь лише у 3% голосувань і здебільшого займається просуванням партійного проекту "За життя".

Олександр Онищенко (позафракційний), який втік з України та який переховується в Лондоні від кримінального переслідування щодо розкрадання майна "Укргазвидобування".

Дмитро Ярош (позафракційний), який за всю каденцію Верховної Ради взяв участь лише у 2,6% голосувань.

Денис Дзензерський ("Народний фронт"), який за всю каденцію Верховної Ради взяв участь лише у 4,8% голосувань.

Тетяна Донець ("Народний фронт").

Євген Бакулін ("Опозиційний блок"), який є фігурантом антикорупційних розслідувань.

Юхим Звягільський ("Опозиційний блок"), який за всю каденцію Верховної Ради взяв участь лише у 2,2% голосувань і є фігурантом кількох антикорупційних розслідувань.

Читайте також: Популізм на язиці: назвали політичних лідерів, які ігнорують роботу в комітетах

Депутати-прогульники листопада
Депутати-прогульники листопада

Активісти зазначили, що 6 із цих 9 депутатів — усі, крім Юхима Звягільського та подружжя Тетяни Донець і Дениса Дзензерського – були відсутні також у жовтні.

Найбільше ігнорували голосування в Раді народні обранці від фракцій "Воля народу" (83,2%) та "Відродження" (82,4%), найменше – депутати від "Самопомочі" (взяли участь у 58,2% голосувань).