У середу 7 лютого через відсутність депутатів у залі пленарне засідання Верховної Ради закрили вже через півтори години після початку.

У четвер представники різних фракцій підтвердили журналістам у Раді, що чимало нардепів в розпал пленарного тижня відправились у США, що взяти участь у молитовному сніданку.

Дивіться також: Найбільші прогульники Верховної Ради: опублікований антирейтинг нардепів за січень

Зокрема, у Вашингтон полетіли лідер парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов та лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

Лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак уточнив, що від їхньої політсили взяти участь у молитовному сніданку відправилось троє нардепів – Павло Унгурян, Антон Геращенко та Олег Кришин.

Співголова "Опоблоку" Юрій Бойко запевнив, що від їхньої політсили "ніхто не полетів". У "Самопомочі" також уточнили, що ніхто з представників їхньої фракції не братиме участь у молитовному сніданку у США.

За словами лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка, у Вашингтон полетіло понад півсотні українських нардепів.

Вчора достроково закрилося засідання парламенту через те, що більше 50 депутатів полетіли на молитовний сніданок в Америку,
– сказав Ляшко під час пленарного засідання у четвер.

Що таке "Молитовний сніданок"?

Молитовний сніданок з президентом США має підкреслено духовний, а не політичний характер. Щороку цей захід збирає до 3,5 тисяч гостей. Окрім політиків, його відвідують лідери релігійних конфесій та громадські діячі з понад 100 країн світу. Списки учасників не публікують заздалегідь з міркувань безпеки і постфактум через аполітичність заходу.