Раніше експерти прогнозували, що наступним главою уряду стане хтось шорт-листу з чотирьох прізвищ – Андрій Коболєв, Юрій Вітренко, Владислав Рашкован або Олександр Данилюк. Наразі все більше експертів схиляються до думки, що жоден із вищеназваних претендентів не очолюватиме уряд.

Читайте також: Новий уряд: Хто може стати прем'єром, міністром фінансів та яку посаду отримає Аваков

Тепер на цю посаду претендують: заступник голови Офісу Президента України Олексій Гончарук, колишній виконувач обов’язків міністра фінансів Ігор Уманський та виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.

Думка експерта: Наскільки вдалими є кадрові призначення Зеленського

Якщо прем’єром стане Уманський чи Устенко – вважаю їх гідними такої посади. Щодо Гончарука, маю сумніви щодо наявності у нього необхідної кваліфікації. Не виключаю, що це буде справді хтось із них, але все вирішуватиметься в останню мить,
– зазначає Тарас Загородній.

новий уряд, новий прем’єр

Скоро стане відомо кому Гройсман передаватиме повноваження / Фото прес-служби КМУ

Описуючи кандадатів на посаду, Тарас Загородній зазначає, що Ігор Уманський – дуже професійна людина з досвідом. Він працював у міністерстві, тому знає специфіку цієї роботи. Єдине – він не буде слухняною лялькою. Натомість Олексій Гончарук працював більше в грантових організаціях, тому зі специфікою роботи на державній службі не знайомий. Цей кандидат, загалом, зможе брати до уваги "рекомендації". Хоча, для політика це інколи є перевагою.

Тим часом: Хто і коли стане прем'єр-міністром України: коментар Богдана

Щодо Устенка, то, напереконання експерта, він теж буде самостійним прем’єром у разі його обрання. Йому не дуже зможуть вказувати, що він повинен робити. Цей кандидат очолює один із найстаріших фондів України. Щоправда, він не працював у державних структурах і це може бути складно для нього. Водночас, досвіду у нього дуже багато.

Прогноз експерта: Жоден з названих кандидатів не стане прем'єром

На думку експерта всі троє мають приблизно однакові шанси обійняти цю посаду. У кожного з них є як переваги, так і недоліки.