Про необхідність візиту в Росію Ігор Додон розмовляв із заступником керівника адміністрації Володимира Путіна Дмитром Козаком. Про це сам молдовський президент розповів у фейсбуці.

Цікаво Перезавантаження українсько-молдовського партнерства: в ОП розповіли про наслідки перемоги Санду

Російська сторона подякувала мені за зусилля, докладені протягом президентського терміну й спрямовані на зміцнення стратегічного партнерства Молдови й Росії,
– заявив Ігор Додон.

Зі свого боку, молдовський президент подякував Дмитру Козаку за допомогу Росії Молдові під час його перебування на посаді президента – в економічній і гуманітарній сферах.

"На завершення бесіди домовилися з Дмитром Козаком про проведення мого робочого візиту в Росію для обговорення низки актуальних питань молдавсько-російської співпраці", – розповів президент Молдови.

Чому це важливо?

Ігор Додон вже програв президентські вибори, а отже, досиджує на посаді президента останні дні. За законодавством, інавгурація президента має відбутися не пізніше як через 45 днів після виборів, тобто до 30 грудня 2020 року.

Перемога Майї Санду одночасно є поразкою Росії, адже вона, на відміну від проросійського Додона, є відкрито проєвропейською кандидаткою.

Тож, цілком імовірно, Росія в обличчі Ігоря Додона прагне сформувати в Молдові сильну проросійську опозицію, аби не дати державі остаточно розвернутися в бік Європейського Союзу.