Реакція Вірменії

У Єревані заяву азербайджанського лідера назвали провокацією. Про це розповіла прессекретарка прем'єра Вірменії Мане Геворкян, повідомляє Аrmenpress.

До теми 5 мільярдів доларів за Нагірний Карабах: злили розмову президентів Вірменії та Білорусі

"Рішуче засуджуємо озвучені територіальні претензії щодо Вірменії. Вони ставлять під сумнів готовність Азербайджану до встановлення миру і загрожують регіональній безпеці", – підкреслила речниця Пашиняна.

Що сказав Алієв

Своєю перемогою у Нагірному Карабасі Азербайджан відновив історичну справедливість та міжнародне право. Про це повідомляє портал Aysor.

Pангезур, Севан, Єреван – це все історичні азербайджанські землі. Наш народ століттями жив там, але керівництво Вірменії вигнало з рідних земель сотні тисяч азербайджанців. Потім така сама картина спостерігалася в Карабасі,
– зазначив Алієв.

Президент Азербайджану наголосив, що усі провідні міжнародні організації підтримали територіальну цілісність його батьківщини. Алієв зауважив, що протягом 17 років він неодноразово казав вірменській владі, що якщо території не віддадуть мирно, то Баку поверне їх воєнним шляхом.

На парад у Баку прибув президент Туреччини

Участь у параді взяли близько 3 тисяч військових Азербайджану та 2 783 військових з Туреччини. Саме у таку кількість – 2 783 – оцінюють втрати Азербайджану у війні в Нагірному Карабасі. Також на захід прибув давній союзник Ільхама Алієва – президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

Дивіться відео з параду в Баку:

Що відомо про припинення бойових дій у Карабасі?

Бойові дії між Азербайджаном та Вірменією розпочались у вересні 2020 року. За цей час Азербайджан значно просунувся вглиб захоплених Вірменією Територій. Вірменія, Азербайджан та Росія уклали договорів про припинення вогню 10 листопада. У Нагірний Карабах прибули російські миротворці.