Про це з посиланням на члена Уральської правозахисної групи Тетяну Щур, передає "Укрінформ".

Читайте також: Балуха етапують у Керченську колонію, – Чийгоз

Привіт, Олеже! Мені дуже шкода, що заявлена тобою мета так і не досягнута, навіть частково. Мені вже в кінці тижневого голодування здавалося, що всі наші старання марні, хоча я десь в глибині душі сподівався, що помиляюся. Весь період твого голодування намагався в міру можливості відслідковувати новини про тебе; дуже переживаю за тебе,
– написав політв'язень.

Він також попросив Сенцова не впадати у відчай.

"Дуже важко змиритися з думкою про те, що перебуваючи тут, ти як крихта – безсилий, не можеш ні на що вплинути. Мені дуже важко уявити, наскільки ти почуваєш себе втомленим і розчарованим. Не впадай у відчай і пам'ятай, що імперії не вічні, тиран впаде. З кожним днем впевненість в цьому стає виразнішою. Одужуй швидше та бережи себе!" – наголосив Кольченко.

Щур уточнила, що "лист вже у Олега".

Нагадаємо, що Олександра Кольченка судили разом із Олегом Сенцовим у справі "кримських терористів" у російському Ростові-на-Дону. Суд призначив 28-річному бранцю покарання у вигляді 10 років позбавлення волі у колонії суворого режиму. Утримують Кольченка у російській колонії в Челябінській області.

Що таке справа "кримських терористів"?У травні 2014 року в Сімферополі було заарештовано чотирьох проукраїнських активістів: Геннадія Афанасьєва, Олексія Чирнія, Олександра Кольченка та Олега Сенцова. У серпні 2015 року російський суд визнав їх винними в підготовці терактів в Криму і підпалі офісів двох партій у Сімферополі.