Маючи наївну мрію спокійно відправитися на відпочинок в Туреччину, ми рушили в аеропорт. Де на нас вже чекала черга на реєстрацію в сотню туристів, відстань між якими була меншою, ніж відстань між хлопцем і дівчиною на третьому побаченні. Але більшість учасників цього колективного процесу дихання незнайомим людям у вухо все ще дотримувалася ідей безпечного туризму – 75% зуміли правильно одягнути маски.

Читайте також: Це серйозний міжнародний скандал: де логіка у забороні в'їзду іноземцям?

Секта свідків вільних носів: як подорожують українці?

Але з просуванням вперед до омріяного моря, дисципліна прийдешніх відпочиваючих неухильно деградувала. Коли натовп врешті-решт дістався літака, виявилося, що половина пасажирів не вважає потрібним підіймати маски вище підборіддя. А відсотків десять поспішили взагалі звільнити свої втомлені обличчя від масок. Я вже очікував на грандіозний конфлікт між екіпажом авіалайнера і пасажирами, що відмовляються оберігатися. Але нам дісталася досвідчена команда бортпровідників, що професійно не помітила жодних порушень протоколу носіння масок. Врешті-решт, рот, ніс, вухо, яка різниця?

Тут, звичайно, стало цікаво спостерігати за характерами сусідів. Зліва від нас величезний чоловік навідріз відмовляв дружині в тому, щоб надягнути маску. Адже він як юрист точно знає, що "всі ці вимоги незаконні". Прямо перед нами вмостилося дві дівчини, що відразу стягнули маски на підборіддя і весь політ нахабно робили вигляд, що цього ніхто не бачить.

Через ряд молодий чоловік одягав маску, коли повз нього проходив провідник, і зухвало знімав її, як тільки залишався без свідків. На його обличчі в ці моменти сяяла щира гордість власною винахідливістю в боротьбі з системою.

Зверніть увагу! Ходимо по граблях: навіщо закривати в'їзд іноземцям в Україну?

Іноземців в Україні, може, і поменшає. А от коронавірусу найближчим часом точно побільшає. Секта свідків вільних носів і войовничого невігластва не підведе.