2017 рік – поліцейські впіймали понад 114 тисяч шоферів, що сіли за кермо напідпитку. У 2015 році таких було 93 тисячі. І це тільки ті, яких затримала поліція.

Читайте також: Інститут просвіти. У що вигідно інвестувати гроші, аби не прогоріти

Щомісяця українськими дорогами їздять щонайменше 7 тисяч п'яних водіїв. Навіть після збільшення українські штрафні суми залишаються одними із найменших у світі. Наприклад, у Великобританії нетверезого шофера штрафують на 7 тисяч євро, у Іспанії та Фінляндії йому загрожує чотири роки в'язниці, а в Японії діє абсолютно сухий закон – карають не лише п'яних водіїв, а й пасажирів, які ризикнули сісти з ними в авто. Найсуворішим є Китай, адже там за п'яне кермування можуть засудити до смертної кари.

алкоголь дтп
Покарання за водіння напідпитку у світі

Чи можна швидко вивести алкоголь з організму? Ні. Жодні народні засоби та медикаменти не можуть швидко очистити ваш організм від алкоголю та суттєво знизити проміле в крові. Наркологи стверджують, якщо ви випили пів літра пива, то повністю цей алкоголь виведеться з організму за 2-2,5 години. Щоб нейтралізувати дію пів літра неміцного вина організму середньостатистичної людини потрібно 7-8 годин, а 100 грамів горілки діє понад 5 годин.


Дія алкоголю в організмі людини

Висновок один – не сідати за кермо напідпитку. Лише це врятує і ваше, і чужі життя!