В Ірані назвали політику США деструктивною

Гостро розкритикував Трампа на посаді глави Білого дому віцепрезидент Ірану Есхак Джахангірі. Про це інформує Egypt Independent.

До теми Байден планує скасувати низку указів Трампа одразу після інавгурації, – ЗМІ

Джахангірі зазначив, що США під керівництвом Трампа порушили низку міжнародних договорів – як екологічних, так і економічних. Також республіканець, заявив віцепрезидент Ірану, увів "нелюдські" санкції проти іранського народу.

Я сподіваюсь, що ми побачимо зміни у деструктивній політиці США. Нарешті ера Трампа та його авантюрної та войовничої команди закінчилась,
– написав Джахангірі у твіттері.

Попередні заяви Ірану щодо виборів у США

Раніше заступник очільника МЗС Ірану Сайед Аббас Аракчі зазначив, що результати виборів у США не змусять Тегеран міняти свою політику. Також у відомстві не сподіваються, що прихід Байдена до влади значно щось змінить, проте, можливо, відрегулюють сам підхід до відносин між країнами.

Порадив Вашингтону зробити висновки з політики Трампа і сам президент Ірану Хасан Рухані.

Чому відносини між США та Іраном – у кризі?

У 2018 році США під керівництвом Трампа вийшли з ядерної угоди щодо Ірану. Згодом Вашингтон запровадив санкції проти Тегерану. Ще наприкінці вересня 2020 року американці ввели нові обмеження щодо Ірану, під які потрапили 27 компаній.