Влада Ірландії побоюється, що мутована форма коронавірусу, виявлена ​​у норок, може зашкодити ефективності майбутньої вакцини. Про це повідомляє BBC.

Читайте також Міністр Данії подав у відставку через скандал зі знищенням норок

Норки становлять ризик для здоров'я населення країни

Головний лікар Ірландії Тоні Холохан звернувся з листом до департаменту сільського господарства. Він зазначив, що норки, яких вирощують на фермах, становлять постійний ризик для здоров'я населення. Їх терміново потрібно знищити.

Тим часом, ірландський національний мовник RTÉ повідомив, що запропоноване вибракування тварин наразі проводити не планують. Однак чиновники міністерства сільського господарства вже повідомили про це власників ферм у графствах Ліїш, Керрі та Донегал.

Фермерам дозволять зняти хутро після евтаназії тварин

В програмі уряду вже є зобов'язання поступово припинити вирощування норок в Ірландії. Однак, ймовірно, фермерам дозволять зняти хутро з тварин після їх евтаназії, щоб виконати непогашені замовлення.

Що відомо про знищення норок в Данії

  • У Данії виявили 214 випадків передачі COVID-19 від норок до людини. Міністерка Метте Фредеріксен заявила, що усіх тварин необхідно знищити.
  • Усього померти мають 15 мільйонів норок.
  • Заражених коронавірусом тварин виявили також у Нідерландах, Іспанії, Швеції, Італії та США.
  • У ВООЗ розповіли, що норки можуть бути інфіковані мутованим коронавірусом. Вчені наразі не знають, чи він небезпечніший за звичайний.