Використання слова "радянська" у назві ковбаси Українському інституту національної пам'яті (УІНП) начебто також не сподобалося. Про це розповіли у телеграм-каналі "Декомунізація.Україна".

До слова В Одесі проспект Небесної Сотні збираються перейменувати на маршала Жукова

Там опублікували фотографію відповіді на запит активістів заступника голови УІНП (одразу зауважимо, що наразі 24 канал не має офіційного підтвердження, що документ справжній).

У відповіді мовиться, що скаргу від 16 вересня 2020 року щодо невідповідності чинному законодавству найменування продукції "Радянська" виробництва ТОВ "Харківський м’ясокомбінат" в УНІП розглянули.

У межах компетенції Інститут скерує рекомендації вказаному підприємству щодо необхідності приведення згаданого маркування у відповідність до вимог чинного законодавства,
– написано в листі.

Але з ремаркою: УІНП не має повноважень впливати на органи місцевого самоврядування, юридичних осіб, організації тощо. Тож мовиться саме і виключно про рекомендації.

Ковбаса
Документ про ковбасу, опублікований у телеграм-каналі "Декомунізація.Україна"

Звернімо увагу, що ковбасу з назвою "Радянська" виготовляють багато українських профільних підприємств. Хоча, у принципі, їх до цього нічого не зобов'язує.

Нагадаємо У Харкові суд скасував перейменування проспекту Григоренка на честь Жукова