Традиції виноробства тут виплекані століттями. Тому не дивно що у французькій столиці цьому мистецтву присвячений цілий музей. У середньовіччі Париж оточували виноградники. Недалеко від місця, де нині знаходиться Музей винних справ, стояв францисканський монастир.

Він славився своїм унікальним вином. Напій монахів-міноритів припав до смаку навіть самому королю. Нерідко після полювання Людовік 13-ий заїздив сюди випити благородного напою.

У часи Французької революції монастир розграбували. Про винні погреби надовго забули. І лише у 80-их роках минулого століття підземні галереї вирішили переобладнати під музей.

Заклад знайомить відвідувачів з історією виготовлення вина від глибокої давнини до наших днів. У кілометрових підвалах виставлені понад дві тисячі експонатів. Тут і знаряддя праці виноробів, і багата колекція бочок, пляшок та чарок, керамічний посуд та етикетки для вин.

Читайте також: Must-visit в Одесі: Музей коньячної справи Шустова

У стінах музею розповідають про історію та науку виноробства у Франції, технологічні таємниці та показують усі етапи виготовлення вина – від збору урожаю до розливу напою у пляшки.

У музеї панує загадкова й навіть містична атмосфера. Справжні поціновувачі вина не повинні пропустити таке місце. Адже у виробництві цього напою французи – справжні майстри. І його виготовлення тут прирівнюють до справжнього мистецтва.