Джині вдалося не лише дістатися вершини комп'ютерного концерну, піднявшись на неї з самого низу кар'єрної драбини. Вона переламала понад столітню традицію і стала першою в історії жінкою на чолі компанії.

Утім, призначення жодним чином не було пов'язане зі статтю. "Вона це заслужила", запевнив попередник Рометті, коли передавав їй кермо правління.

Джині абсолютно не асоціюється у багатьох із затятим комп'ютерником. Вона має такий вигляд, ніби щойно вийшла зі світу маркетингу. Ідеальний макіяж, охайна зачіска, модні костюми. Вона справді опікувалася продажами у Ай-Бі-Ем. За її керівництва вартість акцій компанії зросла до найвищих покАзників за століття.

Та почала Рометті свій розвиток із посади системного інженера. Брати на себе відповідальність навчилася ще в юності. Вона зростала в неповній сім'ї, мала трьох молодших братів і сестер, тож постійно доглядала за ними.

Зараз Джині Рометті доводиться іти на безпрецедентні кроки й відкрити для компанії нову еру. При цьому необхідно відмовитися від виробництва легендарних персональних комп'ютерів та увійти у сферу хмарних технологій. Утім, Рометті певна: найкращий і єдиний шлях до виживання – це постійна зміна.