Про це під час брифінгу у Києві заявив начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

Дивіться також: ГПУ показала розслідування злочинів режиму Януковича в інфографіці

Зокрема, він згадав про фільм "Україна. Приховані істини", який показали в ефірі італійського телеканалу. У цьому фільмі йдеться, що нібито грузинські снайпери вели вогонь по двох сторонах протистояння.

До нашого департаменту, як до підрозділу, який володіє всією інформацією, в першу чергу технічною, щодо огляду місця подій, щодо експертиз жодних звернень журналістів не було, як власне і до генеральної прокуратури в цілому,
– зазначив Горбатюк.

Він також прокоментував, що у фільмі йдеться про нібито грузинських снайперів, які вели вогонь по двох сторонах протистояння на Майдані.

Читайте також: Не включайте сегодня телевизоры – иначе День донстоинства обрастет неправдивыми мифами

"У фільмі було названо троє громадян Грузії, які нібито вели стрільбу. Там названі троє грузинів, які кажуть, що вони вели стрільбу. Вони буцімто прибули до України в січні й надалі перебували в готелі "Україна". Перевірка показала, що такі особи не те, що в готель "Україна", а взагалі на територію України не в'їжджали", – наголосили в ГПУ.

За словами Сергія Горбатюка, свідчення персонажів фільму про те, що вони нібито нібито вели стрільбу на дві сторони, не збігається з даними тих висновків експертиз і слідчих експериментів, які були проведені.

Попередні дані перевірки свідчать, що ті, хто створювали цей фільм, зовсім не намагалися встановити істину,
– зазначив начальник департаменту спецрозслідувань ГПУ.

Дивіться також: День гідності та свободи: ТОП-5 фільмів про Євромайдан