Місто вирішило все ж дотримуватись обмежень, адже уряд не зважає на рішення органів місцевої влади. Так пояснив позицію мер Івано-Франківська Руслан Марцінків в ефірі радіо "Західний полюс".

Цікаво В Івано-Франківську проведуть різдвяний ярмарок попри карантин і загрозу COVID-19

"Уряд трактує їх (рішення місцевої влади – 24 канал) по-своєму, тому, на жаль, субота і неділя – це буде карантин вихідного дня", – зауважив Марцінків.

Чому Івано-Франківськ виступав проти обмежень

Мер міста пояснив, що карантин вихідного дня не може розірвати ланцюг передачі COVID-19, в чому так переконувало МОЗ. Саме тому після рішення уряду про впровадження цих обмежень влада міста виступала із жорсткою критикою. Вона намагалась обійти карантин вихідного дня, а тому оголосила до кінця листопада суботу та неділю робочими днями.

Попри таке рішення, правоохоронці все одно штрафували власників закладів, які працювали у вихідні. Це створило ще більше проблем для підприємців, адже вони змушені були заплатити велику суму грошей за порушення.

► Яка ситуація з COVID-19 в Івано-Франківську

Марцінків запевнив, що ситуація в Івано-Франківську стабілізується. У міських лікарнях перебуває 520 – 540 хворих, а пацієнтів, у яких незначні симптоми, госпіталізують у пологовий будинок та дитячу лікарню.

Загалом в області з початку пандемії захворіла 30 091 особа. З них понад 12 тисяч уже одужали, а понад пів тисячі – померли.

Карантин вихідного дня: коротко

  • Уряд запровадив в Україні карантин вихідного дня. Обмеження діють з 00:00 суботи до 00:00 понеділка. Рішення дійсне з 14 по 30 листопада.
  • Деякі міста почали жорстко критикувати владу за такі дії. Вони пояснили, що це завдасть великих збитків бізнесу.
  • Водночас рішення уряду спровокувало протести підприємців, які також переконують, що обмеження є суттєвим ударом по їхніх заробітках.

карантин вихідного дня
Карантинні обмеження в Україні / Інфографіка 24 каналу