За словами міністерки транспорту Мірі Регев, такі заходи є частиною посиленої боротьби з поширенням COVID-19, яку ввела влада минулого тижня. Про це пише Times of Israel.

Читайте також Блокпости, штрафи та контроль: українець розповів, як розпочався герметичний карантин в Ізраїлі

Уряд анонсував, що небо залишиться частково відкритим. Відтак літаки продовжать здійснювати міжнародні авіарейси з аеропорту. Однак вилетіти зможуть лише ті громадяни, які встигли придбати чи забронювати квитки до 14:00 25 вересня.

Люди, які купили авіаквитки після встановленого терміну, вже не зможуть вилетіти з країни.

Однак міністерка транспорту пояснила, що повернутися в Ізраїль з інших країн громадяни зможуть без перешкод. Втім люди, які прибули з країн так званої червоної зони, мають відбути обов'язковий двотижневий карантин.

Після оголошення про обмеження вильотів в аеропортах країни утворилися черги з сотень людей, які прагнули встигнути вилетіти з Ізраїля.

ізраїль аеропорт карантин
Люди очікують на виліт з аеропорту імені Бен-Ґуріона / Фото AFP

Герметичний карантин в Ізраїлі: що про це відомо

  • З 25 вересня до 11 жовтня Ізраїль починає жити в умовах герметичного карантину. В країні припинять роботу державного і приватного сектора, за винятком об'єктів критичної інфраструктури.
  • Зокрема уряд прийняв рішення закрити ринки та синагоги. Людям заборонено відходити від місця проживання далі, ніж на один кілометр. Молитви і демонстрації дозволені лише на відкритому повітрі – групами не більше, ніж 20 людей.
  • Наразі в Ізраїлі ще працюють громадський транспорт та залізниця. Але міжміські переїзди в автобусах також зупинили.