Проєкт указу президента про звільнення Гусєва схвалили на засіданні уряду. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Василь Мокан.

Читайте також Глава Херсонської ОДА Гусєв очолив Укроборонпром, – ЗМІ

Мокан зауважив, що звільнення чиновника погодили через його перехід на іншу роботу.

На засіданні Кабмін прийняв ряд кадрових рішень. Погодити звільнення Гусєва Юрія Веніаміновича з посади голови Херсонської обласної державної адміністрації (у зв'язку з переходом на іншу роботу),
– написав політик.

Напередодні журналістка Соня Кошкіна повідомила, що Гусєва призначили очільником Укроборонпрому. За її словами, рішення прийняли вже остаточно, однак наразі ще готують документи. Посаду голови Херсонської ОДА нібито тимчасово очолить один із заступників Гусєва.

Водночас сам чиновник не зміг ані підтвердити, ані спростувати цю інформацію. Мовляв, його місце роботи визначає президент Володимир Зеленський.

Що відомо про Юрія Гусєва

  • У 2015 – 2016 роках Гусєв працював заступником міністра оборони України.
  • Тоді він був фігурантом у справах про завищення ціни під час закупівлі палива для армії, а також про будівництво квартир для військовослужбовців.
  • У липні 2019 року чиновника призначили очільником Херсонської ОДА.
  • Раніше Гусєв був 41-м номером у списку кандидатів від "Слуги народу" у Верховну Раду.
  • Політик є президентом ГО "Міжнародне об'єднання Земляцтво Херсонщини", до ради якого входить ексочільник ОДА Андрій Гордєєв, а також голова облради Владислав Мангер, якого підозрюють у вбивстві Катерини Гандзюк.