Раніше Бойко обіймав посаду заступника міністра енергетики. Про це у фейсбуці повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Василь Мокан.

До теми Кого з міністрів можуть відправити у відставку: журналістка назвала прізвища

Кабмін прийняв 2 проєкти постанов стосовно таких кадрових рішень: про визнання недійсним розпорядження про тимчасове покладання виконання обов'язків міністра енергетики на Буславець, а також рішення про тимчасове покладання обов'язків міністра на Бойка Юрія,
– розповів Мокан.

Що відомо про звільнення Буславець

Раніше ЗМІ повідомляли, що Буславець планують звільнити з посади. Все тому, що в енергетичному секторі вона нібито лобіює інтереси олігарха Ріната Ахметова. Крім того, президент Володимир Зеленський також був незадоволений роботою міністерки.

Зауважимо, Буславець працювала у Міністерстві енергетики з 2005 року аж до лютого 2020 року. Через місяць після звільнення вона стала кандидаткою на пост очільниці міністерства.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, зміну керівництва Міненергетики ініціювали саме в Офісі Президента. Причиною цього стали проблеми, що накопичилися на ринку електроенергії, а також активізація різних сфер впливу.

Юрій Бойко: що про нього відомо

  • Новий міністр енергетики є тезкою колишнього очільника Міністерства енергетики та члена партії ОПЗЖ Юрія Бойка.
  • Новопризначений очільник міністерства родом з Рівного.
  • З 2003 року Бойко працював за фахом на керівних посадах в енергетичній галузі.
  • Впродовж 2009 – 2011 років він обймав посаду технічного директора, а потім віцепрезидента приватного підприємства "Управляюча компанія "Метрополія".
  • Після того Бойко 2 роки працював керівником правління ПАТ "Чернігівобленерго".
  • З 2014 по 2020 рік Бойко був заступником директора з економіки та фінансів державного підприємства "Енергоринок".