Під час свого позачергового засідання міністри відсторонили Юрія Васильченка з посади голови Державної інспекції містобудування. Про це повідомляє пресслужба уряду.

Більше про це Кабмін звільнив Юрія Васильченка з посади глави ДАБІ: подробиці

Також без посади залишився Олексій Башкіров, який був керівником Державної сервісної служби містобудування. Крім того, розпорядження про тимчасове виконання обов'язків голови Державної архітектурно-будівельної інспекції Богданом Федоренком було визнано таким, що втратило силу.

Зауважимо, що ще 13 березня президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні ліквідують Державну архітектурно-будівельну інспекцію.

Замість Державної архітектурно-будівельної інспекції уряд створив три нових органи:

  • Державна сервісна служба містобудування,
  • Державне агентство техрегулювання,
  • Державна інспекція містобудування.

Що відомо про ДАБІ?

Державна архітектурно-будівельна інспекція – це центральний орган виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. ДАБІ реалізує державну політику з питань державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Йдеться про такі функції: архітектурно-будівельний контроль, дозвільні та реєстраційні функції, ліцензування.