Протягом 2020 року НСТУ зможе оплатити заборгованість, зокрема сплатити виконавчий збір та покрити інші витрати. Про це повідомили на Урядовому порталі.

Дивіться також "112 канал" транслював російський мультик із забороненим актором: Нацрада проведе перевірку

Відтак справа щодо боргу Суспільного, яка тягнулася ще з 2010 року, до того, як саме Суспільне сформувалося у теперішньому форматі, вирішена.

Ми надзвичайно вдячні прем’єр-міністру Денису Шмигалю та членам Уряду, які підтримали це рішення. Проблема з фінансуванням Суспільного мовника тягнулася декілька років, і зараз вона зрештою вирішена,
– зазначила тимчасова виконувачка обов'язків міністра культури Світлана Фоменко.

Що відомо про Суспільне мовлення?Національна суспільна телерадіокомпанія України є акціонерним товариством, 100% акцій якого належать державі. Фінансують НСТУ із державного бюджету та від комерційних надходжень. Не зважаючи на повну власність держави, вона не має права втручатися у програмну політику компанії.

Що відомо про арешт рахунків Суспільного?

  • Мін’юст арештував гроші Суспільного наприкінці лютого 2020 року.
  • Із Суспільного мали стягнути борг в сумі понад 10 мільйонів євро судового збору на користь акціонерного товариства Euronews.
  • З Euronews з 2010 року співпрацювала колишня державна Національна телекомпанія України, ще до створення Суспільного мовника.
  • Згодом із бюджету припинили виділення грошей на оплату ліцензійних платежів за договором про створення українськомовної версії Euronews. Це спричинило появу боргу та відповідний судовий процес.
  • Суспільний мовник отримав цей борг у спадок від державної Національної телекомпанії України.