Проти проголосував 21 нардеп, утримались – 36, не голосували – 64 народні обранці. Програму представляв прем'єр-міністр олексій Гончарук на засіданні Верховної Ради 4 жовтня.

Зверніть увагу: Уряд планує повністю перейти на гривневі запозичення на внутрішньому ринку

Верховна Рада підтримала програму дій уряду
Скріншот голосування

Зазначимо, підтримали програму 225 нардепів від фракції "Слуги народу", 6 депутатів із групи "За майбутнє" і 5 позафракційних.

Вона (програма) є фундаментом для нашої майбутньої роботи і основою для того, щоб через рік вам було по чому оцінювати роботу уряду,
– сказав прем'єр під час свого виступу.

Програму дій уряду Кабмін схвалив 29 вересня. Вони передбачає низку кадрових призначень та законопроєктів, зокрема щодо легалізації грального бізнесу та впорядкування діяльності з видобутку бурштину.

У Кабміні стверджують, що програма – це набір пріоритетних цілей, які ставить перед собою уряд для того, щоб українці жили довше, безпечніше, заможніше та щасливіше.

Кадрові призначення

Відтак заступниками міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства призначено:

• Інну Мєтєлєву та Юлію Свириденко.

Заступником міністра енергетики та захисту довкілля призначено:

• Ірину Ставчук.

У Міністерстві розвитку громад та територій заступником Міністра з питань європейської інтеграції призначено:

• Юліана Чаплінського.

Зокрема в уряді погодили низку звільнень. Так, Лідію Гаврилову звільнено з посади голови Державної аудиторської служби України.

Євгена Асташева звільнено з посади заступника голови Фонду державного майна.

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості Наталію Бойко звільнено з посади заступника міністра з питань європейської інтеграції.

Максима Немчинова звільнено з посади державного секретаря Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Ухвалені законопроєкти

Схвалено пакет проєктів законів для впорядкування діяльності з видобутку бурштину. Проєкт закону передбачає скасування процедур додаткового погодження дозволів на користування надрами з боку відповідних обласних рад, продаж дозволів через відкриті електронні аукціони та інше.

Також уряд схвалив проєкт закону щодо легалізації грального бізнесу в Україні, який передбачає, що азартні ігри будуть проводитися виключно на території готелів, на гральному обладнанні з використанням програмного забезпечення, яке відповідає міжнародним стандартам.

До речі: Легалізація азартних ігор: що це дасть українцям

В уряді також схвалили проєкт закону щодо підвищення ефективності використання коштів Державного фонду регіонального розвитку. Зміни передбачають посилення відкритої конкуренції між проєктами, які подаються на фінансування за рахунок фонду лише через прозорі конкурсні процедури після доведення економічної або соціальної ефективності.

Зазначається, що уряд розпочав роботу над інструментами здешевлення кредитів для купівлі земель сільськогосподарського призначення.

Повний текст Програми діяльності Кабміну: