Також цією постановою визначили порядок забезпечення пацієнтів ліками та медичними виробами. Про це інформує "Урядовий портал".

До теми Як збільшиться зарплата медпрацівників в умовах карантину: цифри

Як повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, закупівлю послуг будуть планувати, враховуючи можливість медзакладів надавати якісні послуги за такими пакетами:

  • стаціонарна допомога пацієнтам з COVID-19;
  • екстрена медична допомога пацієнтам з підозрою та встановленим коронавірусом;
  • медична допомога, яка надається мобільними медбригадами, що створені для реагування на COVID-19;
  • стаціонарна медична допомога при COVID-19, яка надається окремими закладами охорони здоров'я протягом квітня 2020 року.

Як повідомила очільниця Національної служби здоров'я України Оксана Мовчан в інтерв'ю Інтерфакс-Україна, очікується, що оплата стаціонарної допомоги щодо лікування коронавірусу надходитиме лише в ті медзаклади, які визначили для госпіталізації пацієнтів з COVID-19.

На сьогодні це 242 опорні лікарні, які затверджені наказом МОЗ. Ці заклади повинні відповідати умовам надання допомоги за устаткуванням: апарати ШВЛ, команди лікарів, у тому числі анестезіологів,
– пояснила Мовчан.

Тариф включає оплату бригад медиків, які безпосередньо працюють з пацієнтами, обслуговування апаратів ШВЛ та ліки, зазначила Мовчан.

Чи отримали медики надбавку 300%?У березні медикам та іншим працівникам, які борються з COVID-19 дали надбавку в розмірі до 300%, але не від зарплати, а від окладу. Тому й надбавка була не така значуща, як обіцяли.
У квітні, пообіцяли в уряді, надбавка у розмірі до 300% буде нараховуватися до всієї зарплати (яка враховує стаж) і відповідно буде більшою, ніж була у березні.