Звернення Кабінету міністрів до Володимира Зеленського з приводу цього рішення підтвердив також прем'єр-міністр України Олексій Гончарук на брифінгу після засідання уряду.

Варто знати: Як змінився Київ за 5 років правління Кличка

"Ми звернулися до Офісу Президента стосовно звільнення Кличка", – сказав він. Також прем'єр додав, що особисто дуже поважає Володимира Кличка.

"Він великий чемпіон і людина, яка зробила дуже багато для країни. Але я би із задоволенням звільнив не його, а пана Столара, наприклад, але формальної посади у цієї людини немає. І тому це зробити було неможливо. Я з самого початку обіцяв, що ми будемо називати речі своїми іменами, тому моя особиста оцінка така, не зважаючи на те, що це рішення команди загалом і остаточне рішення буде приймати президент", – підкреслив Гончарук.

Він наголосив, що не має жодних сумнівів у тому, що в Києві не припинилася корупційна практика, що в Києві досі існують групи, які надто сильно впливають на діяльність адміністрації.

Тому, я думаю, якщо підсилити пана Кличка сильним головою адміністрації і менеджером, який би був здатен опиратися оцим всі групам впливу, то це дуже гарно відіб'ється на інтересах пересічних киян. Я думаю, що обов'язково, і не один раз, про це ще скаже і команда президента з огляду на те, яке рішення буде прийнято. Але на моєму рівні, особисто я вважаю, що підсилення пана Кличка сильним хорошим порядним менеджером – це хороша ідея,
– пояснив прем'єр.

На питання, чи є вже такі кандидатури, Гончарук заперечив: "У мене немає. Якщо президент прийме рішення – будемо шукати".

У прес-службі КМДА 24 каналу сказали, що наразі нічого не знають про звільнення Кличка із посади очільника КМДА.

Що передувало рішенню Кабміну звільнити Кличка?

Ще 24 липня 2019 року глава Офісу президента Андрій Богдан звернувся до Кабінету міністрів з проханням розглянути відставку Віталія Кличка з посади голови КМДА. У цей же день відбувалось чергове засідання тепер вже колишнього уряду, однак питання відставки Кличка на ньому не розглядалось. Звернення надійшло, коли порядок денний засідання вже був визначеним.

Тоді ж експрем'єр Володимир Гройсман заявив, що питання звільнення Кличка розглянуть на найближчому засіданні Кабінету міністрів – у середу, 31 липня. Потім він пішов у відпустку, тому ніякого засідання під його голосуванням не було.

Чому розгорівся скандал між Андрієм Богданом та Віталієм Кличком?За кілька днів перед своєїм зверненням до Кабміну Андрій Богдан заявив, що адвокат одного з таких "смотрящих" підходив до нього і просив залишити Кличка в кріслі глави КМДА. За це він обіцяв главі Офісу Президента навпіл ділити немалі кошти , які приносить робота з місцевим бюджетом Києва. Окрім того, Кличко нібито зізнався Богдану, що не контролює Київраду.

Мер Києва миттєво відреагував на такі закиди. Спочатку він назвав слова Богдана "байками зі склепу", а ще – "повною нісенітницею та некомпетентністю". Після такої заяви Кличко звернувся до НАБУ. Він наголосив, що такі висловлювання Богдана підлягають перевірці у межах досудового розслідування, оскільки можуть свідчити про вчинення кримінальних правопорушень.