Ймовірність введення в країні повного локдауну становить 90%. Про це розповів глава парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в ефірі одного з українських телеканалів, інформує 24 канал.

До слова Локдаун в Україні – неминучий: експерти пояснюють, чого чекати на свята 2020

"Є шанси, що нам пощастить, але поки виглядає так, що ймовірність дуже висока. Тепер питання, як його правильно ввести та в якому форматі. Уряд заявляє про певний інтелектуальний локдаун. Тобто не той повний локдаун, який був навесні, а такий... скоригований на реалії в кожному регіоні, зокрема громадський транспорт тощо", – сказав Арахамія.

Що буде з транспортом

За словами голови "слуг народу", якщо, наприклад, завтра введуть локдаун, але працюватимуть всі підприємства, то влада зіткнеться з величезними труднощами по розвезенню людей на роботу.

"Якщо це станеться, наприклад, 27 грудня, то взагалі-то ця проблема (транспортна – 24 канал) знімається як така. Щодо наслідків і незручностей для людей, то звичайно, це зіпсує новорічні свята, проте, це не так сильно вдарить по економіці", – зазначив він.

Локдаун в Україні:

  • Раніше на цьому наголошував міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Він пропонував запровадити жорстокий карантин на 3 – 4 тижні з механізмом компенсацій для населення.
  • Однією з ймовірних дат введення повного локдауну українські ЗМІ називають 25 грудня.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд готується до різних сценаріїв. Йдеться про можливе введення карантину на різдвяні свята.