Невтішні прогнози науковців

За словами фахівців, 95% морських організмів, що мешкають на дні Авачинської бухти неподалік від узбережжя Камчатки загинули. Про це повідомляє пресслужба уряду Камчатського краю.

Важливо Екологічне лихо на Камчатці: влада каже, що все "нормалізувалося" само по собі

Науковці пояснили, що під час занурень на глибини від 10 до 15 метрів виявили масову загибель організмів, що мешкають у ґрунті дна. Науковий співробітник Кроноцького заповідника і Тихоокеанського інституту географії Іван Усатов зазначив, що в бухті збереглися окремі великі риби, креветки, краби, але в значно меншій кількості.

Крім того, підводний фотограф заявив, що через занурення в бухті у нього виник опік слизової оболонки. Водночас раніше люди скаржилися на опік слизової навіть просто після прогулянки узбережжям.

Учасники експедиції констатували, що масштаб лиха буде тільки збільшуватися.

Актуально Масова загибель тварин на Камчатці: що спричинило екологічну катастрофу у Тихому океані

Екологічне лихо на Камчатці: головне

  • На початку жовтня на Камчатці стався витік нафтопродуктів. Через це тисячі морських істот (риби, молюски, птахи й навіть ссавці) викинулися на берег та загинули.
  • Постраждалі є й серед людей. Дехто отримав опіки слизових оболонок після прогулянок пляжем. А серфери скаржилися на погіршення зору.
  • Пізніше блогер Юрій Дудь опублікував відео з вертольота, де чітко помітно чорну рідину у воді затоки. Фактично це довело, що в акваторію потрапили нафтопродукти.
  • Камчатська прокуратура розпочала перевірку за фактом забруднення акваторії Тихого океану. Greenpeace вимагає розслідувати причини катастрофи.

В бухті на Камчатці масово гинуть морські тварини: дивіться відео