Родіона Мірошника включили в ефір по скайп-зв'язку в проєкті "П'ятничний вечір" телеканалу "НАШ". Про це повідомляє 24 канал. Посилання й відео цього ганебного ефіру не наводимо з моральних міркувань.

До слова Деякі ЗМІ схожі на жіночок на лавочці під під'їздом, – Зеленський

Заступник Ігоря Плотницького, який очолював луганських бойовиків у період 2014 – 2017 років, розповідав про те, як "Україна порушує мінські домовленості й вбиває ополченців".

Крім одного з лідерів бойовиків, на ефірі також були присутніми:

  • Вадим Івченко – нардеп від "Батьківщини";
  • Святослав Юраш – нардеп від "Слуги народу";
  • Олексій Мовчан – нардеп від "Слуги народу";
  • Олександр Лукашов – нардеп від ОПЗЖ;
  • Юрій Атаманюк – генерал-майор податкової поліції України;
  • Георгій Тука – ексзаступник міністра тимчасово окупованих територій України.

Більшість присутніх гостей спокійно дискутували з лідером убивць України. Наприклад, Вадим Івченко ледь не в унісон з бойовиком говорив, що це "Україна неправильно підписала мінські домовленості". Щоправда, вже через 15 хвилин визнав, що "не потрібно таких включень".

Олексій Мовчан лише запитав у Мірошника, за що борються бойовики, а його колега по фракції Святослав Юраш уточнив, що "позиція пана Родіона – це лише його думка, а не всіх жителів Донбасу".

Принципову позицію проявив лише Георгій Тука. Від самого початку включення він демонстративно грався в телефоні, а на питанні Івченка про те, "чи є, на думку Мірошника, Крим і Донбас Україною", він покинув ефір.

Згодом ексзаступник міністра ТОТ записав відео на своєму блозі, в якому пояснив свій вчинок. Він заявив, що протягом всього часу його нудило від цієї так званої телевізійної програми.

Коли з'явився цей мерзотник на екрані загальнодержавного каналу, у мене від люті кулаки стискалися. Я вагався, як мені краще зреагувати. Спілкуватися з цим покидьком у мене жодного бажання не було,
– розповів Георгій Тука.

Георгій Тука пояснив свою "втечу" з ефіру з лідером бойовиків: дивіться відео

Хто такий Родіон Мірошник?


Це колишній український політик. Був прессекретарем Віктора Януковича, заступником голови Луганської ОДА й депутатом обласної ради від "Партії регіонів".

Після початку російсько-української війни перейшов на бік Росії, яку до того активно пропагував в Україні. Спершу був заступником ватажка луганських бойовиків Ігоря Плотницького, а коли ватажком став Леонід Пасічник, Мірошник став його "радником з дипломатичних питань".

Фактично, він бере участь у мінських переговорах, але юридично є лише неформальним спостерігачем, оскільки бойовики не беруть участь у переговорах. Їх представляє Росія, яка є стороною війни на Донбасі.