Обстріл у Нагірному Карабаху

Раніше про це писало видання Интерфакс з посиланням на МЗС Вірменії. Мовиться про обстріл християнського собору, що в Шуші. У ньому постраждали троє російських журналістів.

До слова Азербайджанці обстріляли собор і захопили вірменські танки: фото і відео

Найбільш відомим з них як для росіян, так і для українців є саме Юрій Кот, який ще називає себе Юрієм Котьонком. До слова, він з цієї трійці найбільше й постраждав.

Він отримав поранення в районі живота й грудної клітки, а також у руки й ноги. Крім того, Юрій Кот втратив близько 3,5 літра крові. Вірменські лікарі оцінюють його стан як важкий.

Інші поранені журналісти – теж ще ті пропагандисти. Вони знімали пропагандистські сюжети про низку війн, розв'язаних Росією – на Донбасі, у Придністров'ї, Чечні, у Грузії тощо.

Згодом у Росії повідомили, що двох з трьох поранених перевезуть у Росію. Кот залишається в лікарні Єревану у вкрай важкому стані, повідомляє Интерфакс.

Цікаво Соловйов озвірів через провалений пропагандистський сюжет про Карабах: відео

Хто такий Юрій Кот

  • Він народився в Житомирі й майже все своє життя жив в Україні. Тут він працював на "Новому каналі", "Суспільному", яке тоді було "УТ-1", та "Інтері".
  • Втім відомим, а також потрібним російській пропаганді він став завдяки своїй участі в "Антимайдані". Юрій Кот став його ведучим, а після Революції Гідності втік у Росію.
  • Він активно підтримує просійських бойовиків на Донбасі, а також є координатором кремлівського пропагандистського проєкту "Безсмертний полк" в Україні.