Під час розвідки виявили, що військову техніку так званої 15 миротворчої бригади залучали під час захоплення Криму. Про це повідомив речник спільноти InformNapalm Михайло Макарук в ефірі 24 каналу.

Читайте також Протести проти капітуляції: у Єревані захопили будівлі уряду та парламенту, – відео 18+

За його словами, військовослужбовці цієї бригади також хизувалися медаллю за визволення Криму. На його думку, це повністю підтверджує їхню участь у бойових діях.

Макарук зазначив, що в соцмережах неодноразово фіксували, що службовці 15 миротворчої бригади публікували фото загиблих на Донбасі бійців.

Найбільше їм припало до душі українське місто Краснодон, яке розташоване на Луганщині. Там вони робили перевалкову базу,
– заявив він.

Як розповів Макарук, у 2017 році вдалося встановити 5 бійців бригади, які розміщували свої геолокаційні позначки на фотографіях. Зокрема, вони були близько розташовані до лінії зіткнення з українськими військовими. Також були світлини з українським прапором на території Луганщини.

До теми Чи введуть у Нагірний Карабах турецьких миротворців: що кажуть у Вірменії

Представник InformNapalm зазначив, що загалом ця бригада брала безпосередню участь у підготовці війни проти Грузії у 2008 році. За словами Макарука, її учасники дуже вдало прикидаються "миротворцями", коли це вигідно керівництву Росії.

"Миротворчі бригади у світі формують протягом певного часу. Тут за 24 години зібрали бригаду, яку вже доставили на територію Вірменії", – підкреслив він.

Читайте також З'явився повний текст угоди щодо Нагірного Карабаху між Вірменією, Азербайджаном та Росією

На думку Макарука, було завчасно відомо, що вони потрібні на території Нагірного Карабаху.

Чому це вигідно Росії

Представник InformNapalm заявив, що цією ситуацією створюють контрольований хаос. На його думку, те саме було й з Таджикистаном й Узбекистаном. Там хотіли створити зону нестабільності. Макарук також додав, що Росія не має ресурсів, щоб підтримувати нові об'єднання.

Угода про мир у Нагірному Карабасі: що відомо

  • Азербайджан, Вірменія та Росія підписали угоду про мир 10 листопада 2020 року. Вони домовились про повне припинення вогню і всіх військових дій.
  • Через угоду в Єревані люди вийшли на масові протести. Вони захопили парламент Вірменії.
  • Росія ввела своїх миротворців на територію Карабаху. Там перебуватимуть 1960 військових, озброєних стрілецькою зброєю.
  • Водночас Туреччина хоче контролювати перемир'я у Нагірному Карабасі.