Про це член української делегації у Тристоронній контактній групі Денис Казанський заявив в ефірі програми "Що це було?" на 24 каналі. Він зазначив, що такий трюк Росія виконує кожного разу ще з початку створення ТКГ.

Цікаво Це імітація роботи, – політолог про нову раду при ТКГ

Як виглядає "трюк Росії"

За словами Казанського, Росія весь час намагається показати псевдореспубліки сторонами конфлікту. І хоч офіційно у ТКГ входить лише Росія, Україна та ОБСЄ – країна-агресор приводить з собою так звані ЛНР та ДНР, тобто дає запрошення цим окремим районам, як ствердив учасник ТКГ.

Російські представники – це або Гризлов, або Дмитрієвський – вони намагаються максимально самоусунутись. Перед собою висувають представників так званих ЛНР та ДНР та кажуть, щоб ми розмовляли, бо у нас з ними нібито конфлікт,
– сказав Казанський.

"Вони постійно вдають, що ми маємо домовлятись з ними. Так, ми змушені вести з ними теж діалог, але вони не є стороною. Росія періодично вдається до такого трюку", – запевнив він.

До теми Кравчук змусив Гризлова вибачитись і визнати, що ОРДЛО – українська територія

Представник української делегації у ТКГ розповів, що засідання відбувається через відеозв'язок. Коли зустріч розпочинається, російський представник каже, що у нього проблеми зі зв'язком. Він переконує, що засідання варто починати без нього.

"Ми кажемо, що так не розмовляємо, тоді чекаємо їх 15 – 20 хвилин. Представники ОБСЄ дзвонять їм, "виколупують" звідти, і вони тоді починають розмовляти. Вони постійно до цього вдаються і я був до цього готовий. Росіяни саме так і поводяться", – зауважив Казанський.

Повний випуск програми "Що це було": дивіться відео