Про це повідомив Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук на брифінгу.

Хто такий Євген Кравцов – читайте у матеріалі 24 каналу

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій також підтвердив, що контракт з Кравцовим розірвали. До слова, ще 30 грудня 2019 року Євген Кравцов заявив, що припиняє свій контракт з Укрзалізницею і йде у публічний політичний простір.

Важливо! Заява очільника Укрзалізниці Євгена Кравцова на звільнення за власним бажанням, передбачає його переведення на посаду заступника міністра інфраструктури. Якщо ж цю заяву відхилять, то звільнення Кравцова наглядовою радою буде коштувати компенсації його річної зарплати, яка у 2018 році становила майже 10 мільйонів гривень. Водночас Криклій наголосив, що Кравцов не працюватиме у Мінінфраструктури.

Источник

Що відомо про відставку Євгена Кравцова:

  • Євген Кравцов працює у керівництві Укрзалізниці з січня 2015 року. 30 грудня 2019 року він повідомив, що припиняє контракт з компанією і йде у публічний державний простір.
  • Він наголосив, що немає жодного конфлікту між керівництвом Укрзалізниці та Міністерства інфраструктури.
  • Контракт Кравцова з Укрзалізницею офіційно мав закінчитися у 2021 році.

Керівника Укрзалізниці Євгена Кравцова звільнили з посади
Керівника Укрзалізниці Євгена Кравцова звільнили з посади / Фото: "Фокус"

Хто такий Євген Кравцов?До роботи в Укрзалізниці, Євген Кравцов працював консультантом Національного комітету Міжнародної торгової палати в Україні та юристом у одній з київських фірм. Кар'єру у національному перевізнику розпочав у 2015 році, отримавши посаду радника гендиректора Укрзалізниці.

Приблизно місяць у 2016 році почав виконувати обов'язки голови правління товариства. Згодом перейшов на роботу в Міністерство інфраструктури. З серпня 2016 року по серпень 2017 року став головою наглядової ради ПАТ Укрзалізниця. І вже у серпні 2017 року Євген Кравцов знову повернувся до Укрзалізниці на посаду виконувача обов'язків голови правління товариства. Під керівництвом Кравцова було розпочато наймасштабніше за часи незалежності України оновлення рухомого складу.