Докладніше про обрання Кернеса мером Харкова

На сесії з дотриманням правил карантину були присутніми новообрані депутати міської ради, почесні громадяни Харкова, представники духовенства, керівники правоохоронних органів, журналісти. Онлайн-трансляцію першого засідання транслювали в у мережі, повідомляє 24 канал.

До теми Оновлена Харківська міськрада збирається на перше засідання: там уже зранку мітингують

За законом "Про місцеве самоврядування" присягу складає лише особа, яку вперше обрали на посаду міського голови. Водночас Геннадія Кернеса обрали міським головою не вперше, і він уже складав присягу 24 листопада 2010 року. Відповідно до зазначених вище законів, Кернес Геннадій Адольфович з цього часу набуває повноважень Харківського міського голови,
– зазначила з трибуни сесії голова Харківської міської ТВК Ольга Мозгова.

Додамо, що 4 листопада Харківська ТВК визнала Кернеса обраним міським головою Харкова. На виборах він набрав найбільшу кількість голосів виборців – 195 044 виборців або 60,34%.

Зверніть увагу Чи законно Кернеса зареєстрували міським головою Харкова: рішення суду

Перша сесія Харківської міської ради VIII скликання: дивіться відео

Чому Кернеса не було на першій сесії оновленої міськради

  • Кернес не з'являвся на публіці з кінця серпня. Згодом стало відомим, що в нього виявили COVID-19 і двостороннє запалення легенів.
  • 10 вересня чиновника госпіталізували в 17-у міську лікарню. 15 числа директор департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко повідомив, що стан Кернеса – стабільно важкий. А уночі проти 17 вересня харківського мера транспортували спеціалізованим літаком з Харкова до Берліна на лікування в клініку "Шаріте".
  • 2 жовтня бізнесмен і друг Кернеса Павло Фукс зазначив, що той отримав негативний тест на коронавірус.
  • 3 листопада Сидоренко спростував інформацію про смерть Кернеса, поширену анонімними телеграм-каналами.
  • 5 листопада перший заступник міського голови Харкова Ігор Терехов пообіцяв, що Кернес повернеться в місто до 20 грудня та особисто проведе сесію нової міськради. Він тоді наголошував, що "інші сценарії не розглядають і їх бути не може.
  • 2 грудня на сесії міськради VII скликання депутати більшістю голосів внесли зміни до регламенту. Вони дозволили провести першу сесію нового скликання без участі міського голови.

Як відбулась сесія у Харкові без Кернеса: дивіться відео 24 каналу