Наразі ж Київ вже кілька тижнів поспіль залишається у помаранчевій карантинній зоні. Про це Віктор Ляшко сказав в інтерв'ю "Сьогодні".

Важливо У Харкові карантин посилять, проте метро не закриватимуть: що відомо

Головний санітарний лікар додав, що МОЗ не виключає припинення роботи метро.

Якщо ми говоримо про червоний рівень епідемічної небезпеки, то там два пункти, які стосуються громадського транспорту. Перший – обмеження його роботи. Другий – заборона посадки на міжобласний і міжрегіональний транспорт,
– зазначив Ляшко.

За його словами, в такому випадку маршрути, які їдуть з Києва, також можуть бути заборонені. Раніше метро у Києві закрили 18 березня через поширення коронавірусу. Роботу столичної підземки відновили у звичайному режимі 25 травня.

Яка ймовірність того, що Київ буде у червоній зоні

За прогнозами голови Держспоживчслужби Олега Рубана, Київ і надалі перебуватиме у помаранчевій зоні. Він наголосив, що попри збільшення кількості нових хворих у Києві, столиця не повинна потрапити до червоної карантинної зони.

Коронавірус в Україні: головне

  • Від початку пандемії COVID-19 в Україні підхопили 402 194 людини. Недуга забрала життя 7 375 хворих, водночас 163 768 пацієнтів одужали.
  • Україна вийшла на 7 тисяч нових хворих коронавірусом майже щодоби. За минулу добу коронавірус діагностували 6 754 мешканцям України. Найбільше нових випадків зараження виявили у Харківській області – понад 800.
  • З 2 листопада в Україні почав діяти новий поділ на зони карантину. У червону зону карантину потрапили 11 обласних центрів, Київ залишився у помаранчевій зоні.
  • Кабмін продовжив карантин в Україні до 31 грудня. Підхід до пом'якшення або посилення карантину залишився адаптивним, але принцип розподілу регіонів для посилення карантинних заходів змінили.