Правоохоронці 28 листопада склали 8 протоколів та відкрили 1 кримінальне провадження. Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Важливо Арахамія заявив, що Рада може скорегувати карантин вихідного дня

Усі протоколи стосувалися порушення закладами карантину вихідного дня. Цікаво, що під час одного з рейдів поліцейські вилучили наркотичні засоби у нічному барі на території Подільського району. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за цим фактом.

У МВС нагадали, що за порушення карантинних обмежень на посадових осіб закладів передбачено покарання у вигляді штрафу від 34 до 170 тисяч гривень.

Що відомо про карантин вихідного дня

  • 11 листопада Кабінет міністрів скасував адаптивний карантин і запровадив в Україні загальний карантин із "локдауном вихідного дня".
  • Обмеження триватимуть до 30 листопада, але не виключено їх продовження до кінця 2020 року. У ці дні не повинно працювати нічого, окрім, громадського транспорту, продуктових, заправок, аптек і низки інших установ.
  • Кабінет міністрів розглядає жорсткий карантин на новорічні й різдвяні свята як один із варіантів розвитку подій.
  • Президент України анонсував новий пакет допомоги бізнесу, який постраждав під час карантину. Відповідним підприємцям виплатять матеріальну допомогу у розмірі 8 тисяч гривень. Водночас гроші можуть отримати звільнені наймані працівники.

Яка зараз ситуація з COVID-19 в Україні?

За минулу добу, 27 листопада, в Україні зафіксували 16 294 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19. Найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстрували у місті Київ. За весь час пандемії коронавірусу в Україні захворіла 709 701 людина, з них одужали – 335 135 осіб. На жаль, померли від ускладнень коронавірусної хвороби 12 093 українців.