Відповідні інциденти сталися 15 листопада під час служб у Володимирському кафедральному соборі та Михайлівському Золотоверхому монастирі. Про це повідомляє "Сьогодні".

Зверніть увагу Перша доба карантину вихідного дня: хто найактивніші порушники на Київщині – фото

Згідно з відповідними правилами, у приміщенні церкви може перебувати до 20 осіб, проте під час служби у Володимирському соборі одночасно було приблизно 60 вірян, а у Михайлівському соборі – 50 людей.

служба, карантин
У Володимирському соборі одночасно було приблизно 60 вірян / Фото "Сьогодні"

Частина священників і сам патріарх Філарет проводили службу без масок незважаючи на те, що на вході була табличка про їхню обов'язкову наявність.

служба, карантин
Частина священників і сам патріарх Філарет проводили службу без масок / Фото "Сьогодні"

Таку ж ситуацію із масками та дистанцією зафіксували в Михайлівському соборі. Митрополит Епіфаній проводив богослужіння без маски, засоби індивідуального захисту були відсутні й у вірян.

служба
У Михайлівському соборі також зафіксували порушення / Фото "Сьогодні"

  • В Україні з 14 листопада почав діяти карантин вихідного дня. Обмеження у суботу й неділю триватимуть до 30 листопада, з 00:00 суботи та до 00:00 понеділка працюють лише продуктові магазини, аптеки та АЗС.
  • Водночас заборонена діяльність закладів харчування, культурних закладів, торговельних центрів, спортзалів та фітнес-центрів.

карантин, інфографіка
Карантинні обмеження в Україні / Інфографіка 24 каналу