Якщо б серед театрів можна було визначати короля, то в Києві ним би став Національний академічний театр опери і балету. Розкішний і красивий, він збирає зали от уже півтора століття. Театри всього світу мають за честь запрошувати до себе співаків і танцюристів київської опери. Це Вікторія Лук’янець, Володимир Гришко, Денис Матвієнко та десятки інших зірок Оперного і балетного Києва.

Найзнаменитіший актор України Богдан Ступка грав і десять років очолював театр імені Франка. Це знаковий заклад української культури. У 20-х роках минулого століття його заснували головні актори тодішньої української сцени. Протягом наступних десятиліть там грали найяскравіші професіонали – від Амвросія Бучми та Наталії Ужвій до Анатолія Хостікоєва та Наталі Сумської.

В історії заснування Молодого театру мало романтики: радянський керівник Володимир Щербицький просто дав наказ створити молодіжну сцену. Ініціативи згори, особливо в мистецтві, зазвичай закінчуються провалом. Молодий театр став винятком. Глядачі із задоволенням ходять на вистави за творами класиків і сучасних авторів. Тут на сцені грають найупізнаваніші українські актори: Ірма Вітовська, Олександр Вертинський, Тамара Яценко, Станіслав Боклан та ЛІлія Ребрик.