Будівельних робіт, на які виділили гроші, не почали

Гроші на будівництво Музею були виділені ще у грудні 2018 року. Сума становила близько 148 мільйонів гривень. Про це мовиться у заяві Олега Кіпера, оприлюдненій на сайті Київської міської прокуратури.

До теми Слідчі дії не стосуються річниці, – прокуратура про дату обшуків у Музеї Революції Гідності

Аванс фірмі-підряднику перерахували – близько 111 мільйонів в українській валюті. Термін будівництва закінчувався у серпні 2019 року. Проте робіт ніхто так і не починав.

У липні 2020 року порушили кримінальне провадження

Через це правоохоронці і розпочали у липні 2020 року кримінальне провадження. Результати перевірки виявили, що у генпідрядника на рахунках – лише 10 мільйонів гривень.

13 листопада, після отримання ухвали слідчого судді, правоохоронці розпочали слідчі дії. Зокрема, й обшуки у самому Музеї та у генпідрядника. Силовики вилучили документи, які необхідні для експертиз.

Українське суспільство зацікавлене в добудові Музею Революції Гідності, а тому ми нікому не дозволимо розкрадати бюджетні кошти та маніпулювати на пам'яті героїв,
– наголосив Олег Кіпер.

Що кажуть на звинувачення у самому Музеї?

За словами директора Музею Революції Гідності Ігоря Пошивайла, усі кошти, про які мовиться, – перерахували підряднику. На них закупили усі необхідні матеріали. Проте будівництво так і не почали через накладений арешт.