Очільник вітчизняного МЗС не став чекати, коли Рада врешті проголосує за його звільнення, а 1 липня прийняв рішення піти у політичну відставку.

Що цьому передувало? Ще перед інавгурацією Володимира Зеленського Павло Клімкін написав заяву про відставку. Двічі президент Зеленський вносив у Раду подання про його звільнення, а нардепи не голосували за це. Врешті між главою держави і міністром виник конфлікт. Причиною послужило те, що Клімкін, не порадившись із Зеленським, відповів на ноту Росії щодо 24 полонених українських моряків.

Так, очільник зовнішньополітичного відомства розповів, чому не балотується у Раду і що збирається робити після своєї відставки.

Читайте також: Клімкін іде у політичну відпустку: заява політика

Клімкін ще раніше розповідав, що вів різні переговори щодо своєї майбутньої участі у парламентських виборах, проте так і не знайшов "класної команди".

"Я вів перемовини з деякими політичними проектами, але не знайшов команду однодумців, які б були здатні робити реальні зміни в Україні. Мені важливо, щоб партійний проект, у якому я буду брати участь, не був віртуальним. Тобто він не був замкнутий, щоб це не була якась лідерська партія, в якій є партійний список, але нема тисяч людей, які реально мають серце і мають бажання змінити Україну", – казав глава МЗС в інтерв'ю ТСН.

Також він коментував чутки про свій похід у парламент за мажоритаркою. За його словами, одній людині (без політсили – 24 канал) у Раді робити нема чого. Клімкін також додав, що хотів балотуватися в депутати по мажоритарному округу на лівому березі Києва, де мешкає. За його словами, прогнози були "обнадійливими", але в підсумку він вирішив відмовитися від ідеї стати депутатом Ради.

"Що робити одному, коли в цій Раді олігархи і деякі політичні лідери все вже розподілили? Тому є інші шляхи впливу на політику, набагато більш потужні і більш міцні. Я не чекаю якогось собі теплого місця в Раді, це не моє", – казав Клімкін.

Водночас в інтерв’ю Українським Новинам Клімкін сказав, що приєднатися до своєї команди йому пропонував п’ятий український президент Петро Порошенко.

Я ніколи не збирався йти в список "Європейської солідарності", я ніколи не був політичною частиною БПП... Колишній Президент пропонував мені до нього приєднатися, але це насправді ніколи не було моїм бажанням,
– наголосив він.

За словами міністра, він не відкидає різні варіанти продовження політичної кар'єри, в тому числі й на посаді мера Києва.

Також Клімкін після відсторонення його від посади глави МЗС хоче написати пару книжок, а також запустити кілька проектів, серед них – і благодійні.

До речі, до відкритого конфлікту президент Зеленський пропонував Клімкіну залишитися на посаді глави МЗС, проте той відмовився.

Цікаво: Якими були головні досягнення Павла Клімкіна на посаді глави МЗС