Про це розповів глава МЗС Павло Клімкін у інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

За словами міністра, навіть якщо Україна введе візовий режим з Росією, це не гарантує більш ефективного "фільтрування" російських агентів ФСБ. І для того, аби ввести візовий режим, треба все добре обдумати, адже РФ використає такі дії Києва для пропаганди.

Росія відразу почне використовувати введення візового режиму, розкручуючи у медіа-просторі випадки, де люди похилого віку або діти не можуть побачити своїх родичів. Це буде спіраль пропаганди, яка буде розкручуватися нескінченно,
– зазначив Павло Клімкін.

Якщо влада вирішить вводити візовий режим, то потрібна буде відповідна інфраструктура. У МЗС додали, що за попередніми підрахунками, потрібно буде створити більше 100 додаткових посад консульських співробітників.

"Тому спочатку давайте визначимося, що принесе введення візового режиму в плані безпеки. Якщо відповідь "так", то будемо діяти. Якщо "ні" – знайдемо інші рішення. Ось мене часто запитують: "навіщо зберігати дипломатичні відносини з Росією в умовах російської агресії?" Основний зміст цих дипломатичних відносин полягає в тому, що ми можемо допомагати українцям, яких на території РФ більше 4 мільйонів", – наголосив глава відомства.

Читайте також: Журналіст звернув увагу на нестиковку дій ФСБ у Криму

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ заявила, мовляв українська розвідка готувала теракт в окупованому Криму.

За інформацією ЗМІ, насправді 7 серпня на кордоні з півостровом п’яні російські військові розстріляли цивільний автомобіль.

11 серпня Президент України доручив привести в посилену бойову готовність підрозділи ЗСУ у районах з окупованим Кримом.