Про це у своїй колонці на сайті інтернет-видання "Європейська правда" написав міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Хочу заспокоїти всіх стурбованих: російській мові в Україні нічого не загрожує. Вона, як і за часів СРСР, масово звучить на вулицях великих міст, широко присутня на українському телебаченні, досі домінує у друкованих ЗМІ", – констатував міністр.

Читайте також: Парубій зробив грізну заяву з приводу мовного питання

Клімкін також наголосив, що не сумнівається в необхідності забезпечити культурно-освітні права російської меншини.

Вважаю, що це може бути зроблено без зміни закону шляхом введення такої кількості уроків російської мови і літератури, яка б задовольняла потреби громад і узгоджувалася з необхідністю повноцінного оволодіння державною українською мовою,
– мовиться у колонці голови МЗС.

Водночас Клімкін зазначив, що "російська мова вийшла далеко за межі етнічної самоідентифікації і багато в чому витіснила українську у багатьох сферах суспільства".

Український міністр також не оминув увагою той факт, що Росія використовує мовне питання, як гібридну зброю.

"Всі кремлівські експансіоністські концепції, від "русского мира" до "Новоросії", ґрунтуються на винятковому статусі російської мови. Нагадаю, що і окупацію Криму, і Донбасу Москва намагалася виправдати саме захистом російськомовного населення від міфічної української загрози", – нагадав Клімкін.