Близько 21 години до Ольга Іванівни на стаціонарний телефон зателефонував псевдоонук, пише "Полтавщина".

Збентеженим голосом він сказав: "Бабусю, бабусю! Я в поліції, допоможи".

Читайте також: А як же каміння з неба: у Криму пенсіонери виступили проти окупантів з чудернацькими гаслами

Літня жінка здогадалася, що це шахраї, бо голос у слухавці не був схожим на голос її онука. До того ж, ще влітку пенсіонерка стикнулася з подібною ситуацією. Тоді її телефоном повідомили, наче її син потрапив у ДТП і терміново потрібна допомога. Ольга Іванівна на це лише кинула слухавку, а цього разу вирішила провчити шахраїв.

Паша! Що з тобою? Як тобі допомогти?
— почала грати пенсіонерка.

Псевдоонук попросив бабусю продиктувати буцімто слідчому номер її мобільного. На цей номер зателефонував вже інший шахрай. Він повідомив, щодо онука відкрили кримінальне провадження за побиття людини. Аби її закрити "по-тихому", треба заплатити 2 тисячі доларів. Частина грошей – для нього, решту — передасть потерпілому у якості відшкодування.

Пенсіонерка вдала, що на такі умови погодилася. Гроші вона мала передати кур’єру Андрію, який під’їде до будинку на "Жигулях" помаранчевого кольору. Але Ольга Іванівна назвала зловмисникам не свою адресу, тим часом зателефонувавши в поліцію. Патрульні приїхали за вказаною адресою і затримали чоловіка, який чекав конверту з грошима.