Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" з 12 по 20 червня. Редакція 24 каналу застерігає, що будь-які соціологічні опитування можуть не відповідати дійсності, тому пропонує сприймати цю інформацію критично.

Читайте також: Вибори до Верховної Ради: які партії проходять до парламенту

Так, респонденти повинні були дати відповідь на запитання про те, кого б вони хотіли бачити новим прем’єр-міністром України після дострокових парламентських виборів.

Кого українці бачать наступним прем'єром?

Юрій Бойко – 13%

Юлія Тимошенко – 11%

Володимир Гройсман – 10%

Ігор Смешко – 7%

Дмитро Разумков – 6%

Святослав Вакарчук – 5%

Петро Порошенко – 4%

Анатолій Гриценко – 4,%

Міхеїл Саакашвілі – 4%

Олег Ляшко – 3%

Андрій Садовий 2%

Олександр Вілкул – 2%

Варто зазначити, що 7% опитаних не розглядають жодного з цих кандидатів, 14% – не змогли визначитися з відповіддю на це запитання.

прем'єр-міністр Бойко Тимошенко Гройсман соцопитування
Кого українці бачать прем'єром: опитування/ інфографіка 24 каналу

Водночас, 55% вважають, що майбутнім прем’єр-міністром має стати кандидат зі значним досвідом керування країною, а 35% – очікують нову особистість, навіть без досвіду державного управління.

Соціологи також відзначають, що Гройсмана частіше хочуть бачити прем’єром на Галичині і в Центрі, Бойка – на Сході і Донбасі, Тимошенко – на Заході, Півночі, у Центрі та в столиці.

Додамо, що результати соцопитування, проведеного з 26 травня по 7 червня Київським міжнародним Інститутом соціології, дещо різняться. Так, згідно з ними на третьому місці серед імовірних прем'єрів був не Володимир Гройсман (7,7%), а Ігор Смешко (8,1%). Лідирували, згідно з цим соцопитуванням, так само Юрій Бойко (12,9%) та Юлія Тимошенко (11,3%).