Окуєва разом з чоловіком захищали Україну на фронті. У відповідь ми, як держава, не змогли захистити їх за межами бойових дій. Точніше, не вся держава, а конкретно Служба безпеки України, контртерористичну діяльність якої ми оплачуємо нашими податками. Воно й не дивно, зважаючи на пріоритети значної частини СБУ, а саме: видоювання грошей з бізнесу чи зачистку цілих секторів економіки під, наприклад, компанії Медведчука.

Але не все так погано. Є люди, звичайно, не такі прості, як ми з вами, безпекою яких спецпризначенці переймаються набагато сильніше, ніж якимись там добровольцями чи ветеранами. Нагадаю вам кілька таких добродіїв.

Олександр Грановський – народний депутат від "Блоку Петра Порошенка". Журналісти називають його "смотрящим" від президента за судовою і правоохоронною системами. Антикорупційне бюро звинувачує компанію, за якою стоїть давній бізнес-пертнер Грановського, в крадіжці 150 мільйонів гривень на закупівлях палива Міністерством оборони. З липня 2015 року Грановського безкоштовно охороняє СБУ. Це при тому, що останній задекларував мільйон доларів заощаджень.

Читайте також: Що найбільше лякає українську владу: неочікувана версія

Ігор Котвицький – народний депутат від "Народного фронту" і бізнес-партнер міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Згідно з журналістськими розслідуваннями, Котвицький незаконно вивів з України понад 40 мільйонів доларів. Одного разу Котвицький раптом "згадав" про незадекларовані раніше 970 мільйонів гривень і вніс їх у свою декларацію. Його особисто, а також його маєток безкоштовно охороняють спецпризначенці поліції.

Для повноти картинки згадаємо, як Державна служба охорони захищали від журналістів весілля сина Юрія Луценка. Тоді, пробачте на слові, “офіцери” вклали оператора в землю, щоб той не знімав гостей Луценка, серед яких, наприклад, був екс-регіонал Андрій Деркач, що голосував за "диктаторські закони 16 січня".

Перелічені вище люди – частина політичної, перепрошую, еліти, яка чудово себе захистила. Захистила так, як добровольцям, ветеранам та й будь-кому з нас навіть не снилося. Вони користаються СБУ, Нацполіцією, Держслужбою охорони, наче власними службами безпеки.

Так само вони сприймають й інші органи влади та державні фінанси, наче всі вони їх приватна власність. Ці люди просто не вміють думати інакше, це частина їх природи. Вони не зміняться, тож ми маємо їх просто замінити. В мирний спосіб і вже на найближчих виборах. Насправді це зовсім нескладно, треба лише переконати своїх друзів не голосувати за Порошенка і його політичних сателітів.

Читайте також: Скасування депутатської недоторканості: що принесуть мирні масові акції 17 жовтня

Вони провалили реформу правоохоронного сектору. Навіть більше, вже очевидно, що вони цієї реформи і не хотіли. Ця політична, пробачте, еліта зіпсована. Маємо її поміняти.