Це вже другий лист, який Колесникова написала у СІЗО. Оригінал листа оприлюднив опозиціонер Віктор Бабарико.

Важливо Звільнити Колесникову та провести розслідування: в ООН звернулися до влади Білорусі

У новому листі вона подякувала білорусам за підтримку та передачі.

Всім величезне спасибі за передачі й увагу! Всім друзям та білорусам – гарячий привіт і обіймашкі. Мені дуже приємно і дуже важливо, що так багато людей про мене думають і піклуються! Тільки вперед! Не здавайтеся,
– закликала опозиціонерка.

Зауважимо, що у першому листі Колесникова розповіла, що сумує за рідними, однак навіть не думає здаватися. Своїх кривдників політикиня назвала "слабкими" та заявила, що "вони в істериці".

Арешт Марії Колесникової: головне

  • Білоруську опозиціонерку та членкиню Координаційної ради Білорусі Марія Колесникову затримали на початку вересня. Напередодні цього її соратники Антон Родненко та Іван Кравцов загадково зникли.
  • Згодом стало відомо, що Родненкова та Кравцова силоміць депортували в Україну. Колесникову намагалися теж вивезти до сусідньої держави, однак опозиціонерка порвала свій паспорт.
  • Політикині інкримінують заклики до дій, які можуть зашкодити нацбезпеці країни.
  • Колесникову спершу утримували у Мозирському прикордонному загоні, а згодом перевели у СІЗО. Наразі Колесникова перебуває у СІЗО в Жодіно. Там вона перебуватиме до листопада.
  • Представники ООН з області прав людини звернулися до білоруської влади з вимогою звільнити опозиціонерку Марію Колеснікову.