Оскільки рішення вже було проголосоване й жодних змін до нього вже не можна було вносити, то судді вже не перебували під своїм обов'язком не розголошувати його зміст. Про це в коментарі "Радіо Свобода" розповів представник президента в КСУ Федір Веніславський.

Цікаво НАЗК просить суди закрити 62 справи через рішення КСУ: яких посадовців вони стосуються

За його словами, вже тоді в Офісі Президента "володіли ситуацією", а відтак і розуміли, що мовиться про "абсолютно необґрунтовану" позицію Конституційного Суду.

Представник президента також розповів, що глава держави зібрав першу термінову нараду в цьому питанні вже 27 жовтня. До неї долучилися керівники структурних підрозділів Офісу Президента, голова ОПУ та його заступники.

Ще одна така нарада відбулася й 28 жовтня, перед засіданням РНБО. Вже на цій нараді обговорювалося питання, що КСУ своїм рішенням вийшов за межі конституційних повноважень і порушив власний регламент.

Що відомо про скандальне рішення КСУ?


Мовиться про рішення, яким Конституційний Суд фактично скасував антикорупційну реформу. Зокрема воно стосувалося скасування е-декларування й повноважень НАЗК.

Після цього рішення Україна ризикувала залишитися без фінансової підтримки міжнародних партнерів і навіть була мова про можливе скасування безвізу з ЄС.