Коментар Разумкова щодо ухвалення бюджету на 2021 рік

Те, що це нардепи зроблять до кінця 2020 року, Разумков пообіцяти не може, оскільки "має лише один голос". З цієї ж причини він не покладає жодних сподівань, передає Укрінформ.

До теми Верховна Рада готова розглянути бюджет-2021 у першому читанні: коли це відбудеться

"Але я вважаю, що відповідальна Верховна Рада повинна ухвалити бюджет своєчасно. Ми насправді могли б його розглянути і 20 жовтня, якби не пандемія коронавірусу, яка не дала змогу провести засідання комітету", – зауважив голова Верховної Ради.

Він додав, хоча у парламентарів і є можливість проводити засідання онлайн, однак слід бути реалістами – "розглядати бюджет в онлайнрежимі – трохи дивно".

Думаю, що найближчим часом комітет проведе своє засідання, схвалить ту таблицю, яку розглядатимуть на наступному тижні. А далі йдуть інші кроки бюджетного процесу,
– повідомив спікер Ради.

Водночас Разумков запевнив, те, що залежатиме від нього щодо своєчасного ухвалення бюджету, – він робитиме, максимально докладаючи зусиль.

"Сподіваюся, що й інші колеги займатимуть таку ж позицію", – підсумував очільник українського парламенту.

Зверніть увагу Досить жорстко, але цікаво, – голова Податкової про Держбюджет-2021

Головне про Бюджет – 2021

  • Уряд погодив проєкт держбюджету на 2021 рік 14 вересня.
  • Раніше в Раді заявляли, що проєкт Держбюджету у першому читанні розглянуть 20 жовтня. Адже це крайній термін для його схвалення за основу.
  • Згодом нардеп Ярослав Железняк повідомив, що 20 жовтня бюджет можуть не розглядати.
  • Докладніше про основні цифри бюджету читайте тут.