Коли запровадять локдаун в Україні: ЗМІ оприлюднили плани Кабміну

Варіант на 2 тижні відхилили. Про це повідомляє "Сьогодні", посилаючись на власні джерела.

Важливо Чи можливий локдаун в Україні у грудні

За інформацією співрозмовника видання, зупинились на датах з 23 грудня по 15 січня. Однак подробиці нібито мають сказати в середу, 2 грудня.

Коментуючи чутки про "інтелектуальний" локдаун, зазначили, що, ймовірно, очільник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія мав на увазі підтримку на час карантину та швидку реакцію на зміни.

Водночас інформаційна агенція Інтерфакс-Україна з посиланням на джерело в Кабміну додає, що уряд поки не визначився ані з форматом, ані з датою майбутнього локдауну. Розглядають щонайменше 4 варіанти зі встановлення більш жорстких карантинних обмежень. Але остаточного рішення ще немає.

Щодо роботи транспорту під час локдауну, то це питання також обговорюють, зокрема з місцевою владою Але остаточного рішення наразі немає.

Поки більшість схиляється до того, щоб залишити транспорт. Але зараз прораховуємо, як це впливе з одного боку на епідеміологічну ситуацію, а з іншого – на роботу критичної інфраструктуру,
– розповів співрозмовник ресурсу.

Зауважимо, напередодні Кабмін анонсував допомогу для бізнесу на карантині. Зокрема, деяким ФОПам пообіцяли виплатити по 8 тисяч гривень.

Що цьому передувало

  • На нараді Кабміну 30 листопада терміново вирішували, чи запроваджували локдаун.
  • Раніше у ЗМІ поширювали чутки про "новорічний" локдаун, однак називали різні дати.
  • Міністр охорони здоров'я Максим Степанов говорив, що жорсткий карантин запровадять, коли позначка хворих за добу сягне 30 тисяч.
  • В уряді сподівались уникнути повного локдауну. Тому у листопаді запроваджували карантин вихідного дня.

Актуально В Україні виявили 9 946 нових хворих на COVID-19: чи справді допоміг карантин вихідного дня