Таку думку сайту "24" висловив військовий експерт Олег Жданов.

Військовий нагадує: обмін полоненими закінчився разом з активною фазою бойових дій більше року тому. Тоді, зауважує він, реально міняли всіх на всіх. Причому, за 5-7 росіян могли віддати 100 українців. Особливо після Іловайська та Дебальцевого. Однак, як тільки російські військові у нас закінчилися, припинився процес обміну.

Москва може піти на обмін з політичних мотивів. Їм треба було витягнути двох співробітників ГРУ Єрофеєва і Александрова – Росія обміняла їх на Савченко. Зараз, можливо, буде запропонований обмін співробітників ФСБ, яких Україна затримала в районі Криму, на українця Павла Гриба, якого ФСБ викрала в Білорусі,
– підкреслює Олег Жданов.

При цьому, вважає експерт, США не має важелів впливу на процес обміну заручниками. За словами Жданова, Вашингтон хіба що може допомогти добрим словом.

"Україна відмовляється від міжнародної допомоги і не хоче йти на вирішення конфлікту на Донбасі. Україна заперечує найголовніше – факт війни, чого американці вже вимагають близько року. США також хочуть створення інституту громадського контролю за оборонним сектором, щоб розуміти, куди йдуть їхні гроші. А ми у відповідь починаємо словоблуддя в законах і за вигаданими термінами – "самооборона" – намагаємося заховати реальну війну", – наголосив Олег Жданов.

Нагадаємо, нещодавно Путін провів перемовини телефоном з ватажками терористичних "ДНР" і "ЛНР" Плотницьким і Захарченком. Сторони обговорили ініціативу Віктора Медведчука щодо обміну полоненими з офіційним Києвом. Медведчук повідомив, що Україна готова звільнити 306 осіб і розраховує на звільнення 74 осіб. Представник України в мінських переговорах Ірина Геращенко повідомила, що кількість українців, які перебувають у полоні у бойовиків на окупованому Донбасі, зросла до 157 осіб.

Читайте також: Лукашенко йде в атаку: "бацька" повністю перейшов під контроль Путіна?